Workshop communicatie: goed in gesprek.

540 320 MensKracht coaching & counseling

Ken je dat? Misverstanden omdat jij aannam dat het voor de ander wel duidelijk was, maar dat toch niet zo bleek te zijn? Je inhouden om de lieve vrede, tot het moment dat je ontploft en de ander niets van je boosheid begrijpt? Zoek je naar manieren om op een goede manier duidelijk te maken wat je wilt?

Dan is deze workshop wat voor jou!

Communiceren doen we de hele dag door. Maar niet altijd even effectief. In deze workshop leer je wat daarin wel en niet werkt. We gaan aan de slag met zowel je verbale als non-verbale communicatie, want ook je intonatie en lichaamshouding zijn belangrijk.
Je wordt je bewust van de aannames die je doet, de signalen die je uitzendt, hoe je overkomt op de ander en wat de reactie van die ander met jou doet. Je ontdekt waar je invloed ligt en waar niet. Zo wordt je effectiever in je communicatie, zonder de verbinding met de ander kwijt te raken.

We werken in een kleine groep ( maximaal 6 personen) op een laagdrempelige manier aan communicatie. Naast uitleg, uitwisseling en zelfreflectie, gaan we oefenen. Zowel op de avonden als zelf tussendoor. Zo heb je de gelegenheid om het geleerde uit te proberen en daarover de volgende keer vragen te stellen.

De workshop bestaat uit drie avonden van 19.30 tot 21.30 uur. Elke avond heeft een thema. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen. Het kost € 60 per persoon voor de hele workshop. De workshop is in Oldemarkt, op mijn praktijkadres de Hornlanden 28.

1e avond: Communicatie, de basis
• Verbale en non-verbale communicatie: zender en ontvanger
• Filters en ruis, aannames en interpretaties

2e avond: Communicatie en behoeften
• Behoeften, patronen en gewoontes
• Wat houdt je tegen om te zeggen wat je wilt

3e avond: Communicatie en assertiviteit
• Onderdanig, dominant of assertief?
• Feedback geven

De eerstvolgende workshop is op 8, 15 en 22 februari. Je kunt je opgeven vóór 1 februari via het contactformulier of telefonisch (06-46 668 407). Wees er op tijd bij want VOL IS VOL!