Storm in je leven….

959 419 MensKracht coaching & counseling

Afgelopen dagen heeft het flink gewaaid. Net nu alles in bloei staat! Het gevolg is een flinke ravage in mijn tuin. Wat er eerst zo mooi en veelbelovend uitzag, is helemaal anders geworden. Met spijt in mijn hart kijk ik naar de platliggende margrieten. Ik denk aan hoe de tuin er een paar dagen geleden nog uitzag. Komt het wel weer goed? Of moet ik nu het hele seizoen naar deze woestenij kijken?

Dat kan ook in je leven gebeuren. Net op het moment dat je denkt dat alles lekker gaat, komt er een flinke storm over je heen. Je ziet dat er van alles tegen de vlakte gaat en je hebt er geen invloed op. Wat mooi was, is nu lelijk, beschadigd, vervormd. Je ziet de ravage en bent bang dat het nooit meer goed komt. Machteloos en verdrietig kun je alleen nog de narigheid voelen. Al het mooie is weg. Moet je nu de rest van je leven tegen deze woestenij aankijken?

Een paar dagen na de harde wind loop ik weer in de tuin en ik zie dat de margrieten hun kopjes hebben gedraaid naar boven in plaats van naar de grond. Ze staan nog steeds niet rechtop, maar iets is er toch al veranderd in de sfeer. Ook ontdek ik ineens andere bloemen, die moedig overeind zijn gebleven in de storm en die de tuin nu een andere kleur geven. En op het kaal gewaaide stukje komen mijn twee mooie orchideetjes ineens meer tot hun recht. Langzaam maar zeker zie ik mijn tuin weer veranderen in iets wat óók mooi is, al is die nooit meer hetzelfde als een paar dagen geleden….