Vakantie…

1024 576 MensKracht coaching & counseling

De zomerperiode is in volle gang. Als je een paar weken vrij bent, wensen je collega’s je een fijne vakantie! Ja, daar heb je dan ook echt behoefte aan, vakantie! Alle zorgen vergeten, niet meer dat gepieker over je werk.
Voor de vakantie heb je je eerst suf gewerkt om alles af te krijgen, zodat je goed weg kunt gaan. Je durft niet na te denken over wat je ná de vakantie gaat aantreffen. Eerst maar lekker weg!

Koffer ingepakt, ingecheckt op het vliegveld en op weg naar de vakantiebestemming. Lang op gewacht en erg naar uitgekeken.

Eenmaal daar valt het tegen. Het lukt je niet om te genieten. Je bent prikkelbaar, kunt de opgebouwde spanning in je lijf maar niet kwijt raken. Het slapen wil niet lekker, je blijft maar malen over van alles. Het eten smaakt niet echt, de wijntjes des te beter. Je bent te moe om leuke dingen te ondernemen. En alle informatie over de bezienswaardigheden wil niet meer in je hoofd. Dit was niet wat je bedoeld had met je vakantie!

Moe en teleurgesteld kom je na drie weken terug op je werk, waar alles gewoon is doorgegaan. Er ligt een flinke stapel werk op je te wachten, de conflicten die er waren, zijn er nog steeds, de vervelende collega begint meteen al met nare opmerkingen en jij.. voelt dat je langzaam aan het afbrokkelen bent.

Tijd om aan het werk te gaan! Werken aan jezelf, aan wat er precies speelt en hoe jij daar veranderingen in kunt aanbrengen. Zodat je de rust en warmte niet meer hoeft op te zoeken in een ver land, maar deze weer van binnen in jezelf kunt vinden.