Vergoeding door verzekeraars

420 200 MensKracht coaching & counseling

Vergoeding van counseling

Omdat ik Registercounselor ABvC en registertherapeut ben, vergoeden de meeste zorgverzekeraars mijn diensten in je aanvullende verzekering. Dat kan behoorlijk schelen in je kosten, als je als particuliere klant bij me komt!

Kijk op de zorgwijzer welke situatie voor jou geldt.

Wat is counseling precies?

Soms loopt het al een tijd niet lekker, privé of in je werk. Door de situatie nú of uit het verleden. Dat heeft effect op hoe jij je voelt. Je kunt last hebben van vermoeidheid, hoofdpijn of lusteloosheid. Je merkt het ook in de omgang met anderen. Misschien ben je teruggetrokken, stil en somber, of juist gespannen, opvliegend en geïrriteerd. Dat kan de problemen nog weer verergeren. Als je niet uitkijkt kom je in een neerwaartse spiraal terecht.

Om weer grip te krijgen op je situatie en de neerwaartse spiraal om te buigen naar een opwaartse spiraal, is het nodig even pas op de plaats te maken en aandacht te schenken aan jezelf en jouw situatie. Individuele begeleiding door een ervaren coach/counselor kan je helpen weer in evenwicht te komen.

Counseling is een intensievere, verdiepende vorm van coaching. Het ondersteunt en begeleidt je bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in je leven. Het helpt je bij het vinden van een oplossing binnen de grenzen van jouw mogelijkheden.

Het verschil met coaching is dat ik me als counselor/therapeut me ook richt op de onderliggende problemen, waardoor je op dit moment in de lastige situatie bent gekomen.

Voor wie?

Counseling is geschikt voor iedereen die tegen problemen aanloopt, waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken. Dat kan gaan om:
• stress, overspanning en burn-out
• emotionele problemen, zoals angst, somberheid of zelfs depressie, gebrek aan zelfvertrouwen
• communicatieproblemen en conflicten
• verwerken van/omgaan met nare gebeurtenissen van nu of vroeger

Hoe werkt het?

Na een vrijblijvende kennismaking spreken we af waar je aan wilt werken.
We onderzoeken samen wat er precies speelt, hoe jij dat beleeft en waar je naar toe wilt. Dat doen we op maat, dus rekening houdend met jouw gevoelens, wensen, ervaringen en mogelijkheden.

Zowel tijdens ons gesprek als thuis ga je op een praktische manier aan de slag. De focus ligt op het beter begrijpen van jezelf en de ander. Je krijgt inzicht in je problemen en de werkbaarheid van jouw oplossingen. Zo ontstaan veranderingen in je gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedrag. Dat helpt je bij het grip krijgen op je situatie.

Meer weten?

Ontdek wat ik voor je kan betekenen.
Neem de stap om met me te bespreken wat je zoekt. Dat is vrijblijvend en kost je niets.