De wekker gaat…

848 565 MensKracht coaching & counseling

De wekker gaat. Je bent wakker, al een hele tijd, want de slaap wilde maar niet komen vannacht. Piekergedachten wel…

Opstaan lonkt helemaal niet. Het kost je enorm veel wilskracht om uit je bed te komen. “Wat heeft het voor zin, het wordt toch weer een waardeloze dag. Liever lag ik vandaag de hele dag in bed. “
Je sleept je naar de douche en moppert over het water dat maar niet lekker warm wordt. De geiser is niet meer goed, moet je daar ook al weer achteraan. Wat een gedoe.

Beneden eerst een flinke kop koffie, misschien geeft dat een opkikker. Eten hoef je niet.
Je partner vraagt wat, je kinderen willen aandacht, maar echt binnen komen hun vragen niet. Je reageert afwezig, bent vooral bezig om jezelf op te peppen de stappen te doen die nodig zijn om naar je werk te gaan.

“Als ik nou onderweg een ongeluk krijg en mijn been breek, dan kan ik niet meer werken! Dan mag ik heerlijk een paar maanden rust nemen. Dan hoef ik niks. “

Het lijkt bijna een fijn perspectief, een ontsnappingsmogelijkheid…

Ook op je werk lukt het je niet om met enthousiasme aan de gang te gaan. Je collega’s zien het wel, maar al die vragen hoe het nu met je gaat ontloop je liever. Wat moet je er op zeggen, de zoveelste klaagzang hebben ze toch geen zin in.  Niemand snapt hoe somber jij je voelt.

Je doet wat je kan, maar krijgt de stapel werk niet weggewerkt. “Zie je wel, hier bak ik er ook al niks van. Ik voel me waardeloos. Mijn contract wordt vast niet verlengd”.

Na een dag die eindeloos leek en natuurlijk weer met file, kom je weer thuis. Plichtmatig doe je de dingen die gedaan moeten worden. En dan zo snel mogelijk naar bed! Waar je aan het piekeren gaat en de slaap maar niet wil komen…

De wekker gaat. Opstaan lukt niet. Vandaag blijf je liggen waar je ligt….

Is dit jouw verhaal? Loop je vast in de spiraal van moedeloosheid, van somber en depressief voelen? Zoek hulp! Je hoeft het niet alleen te doen, er is een ander perspectief om er uit te ontsnappen dan je been breken. 

Counseling is een effectieve methode bij depressieve klachten. Bij mij kun je terecht wanneer je stressgerelateerde klachten hebt. Depressie valt daar zeker onder.