Hoe begin jij de dag?

1024 746 MensKracht coaching & counseling
  • De telefoon pingt als ik aan het ontbijten ben, ik zie dat er berichten binnenkomen. O ja, ik moet nog…… Snel even de mail checken. Onrust in mijn hoofd over de taken die er nog op mij liggen te wachten! Maar de hond moet uit, dus hup, toch maar naar buiten. Koud, jas dicht en snel lopen. Schiet op, hond! Ik heb nog meer te doen. Tijdens het lopen gaan mijn gedachten naar allerlei dingen die ik nog moet doen, waar ik nog besluiten over moet nemen, mensen die ik nog moet spreken, verslagen te maken. Ik val bijna over een losse stoeptegel. Ongeduldig wacht ik tot de hond eindelijk zijn behoefte doet. Klaar, hup terug naar huis. Hond naar binnen, koffie en aan het werk. Pfff, de dag is begonnen.

 

  • Na mijn ontbijt loop ik naar buiten met de hond. Achter mijn huis zie ik vier reeën. Ze lopen rustig op het grasland en laten zich niet storen. Een eindje verderop lopen ooievaars rond, die bezig zijn in de buurt hun nest te maken. Een reiger loopt achter ze aan in de hoop dat ze wat voor hem achterlaten. Het is nog fris en de zon schijnt op mijn gezicht . We maken samen een wandeling. De hond geniet van alle luchtjes en loopt de energie er uit. Ik geniet van de hond en kijk naar wat zij ziet. Weer thuis brandt binnen de kachel. De hond gaat, voldaan van de lekkere wandeling, gestrekt op de vloer. Ik pak een kop koffie en geniet na van de fijne start van de dag. Pas dán pak ik mijn takenlijst en kijk wat ik vandaag verder te doen heb.

Heb ik bij de laatste versie minder te doen? Nee, mijn taken zijn hetzelfde gebleven, maar mijn energie om er mee aan de slag te gaan is veel beter! Als je bewust aandacht geeft aan de kleine, waardevolle dingen om je heen, word je rustiger en geniet je meer. Je verschuift de focus van wat er niet goed gaat naar wat er wél goed gaat. Lastig? Begin eens met het dagelijks opschrijven van zo’n positief moment aan het eind van de dag. Je zult merken dat je na verloop van tijd steeds makkelijker een fijn moment kunt benoemen! Dan is ook jouw focus aan het verschuiven.