Klaske Schiphorst

Ik wil mensen helpen zichzelf en en de ander beter te begrijpen, om zo het beste in zichzelf omhoog te halen en zich gelukkiger en vitaler te voelen.

Ieder mens is uniek en waardevol. We zijn wie we zijn, met onze sterke en minder sterke kanten en met onze eigen geschiedenis, die mede onze identiteit bepaalt.  Daarbij willen we ook zoveel mogelijk geluk ervaren in ons leven.  Dáár ga ik mee aan het werk; het in beeld brengen van wat jij in je hebt, om je leven vorm geven op een manier die bij jou past, waar jij je goed bij voelt. Dat leert je te vertrouwen op wat je kan, wie je bent voor jezelf en in relatie tot je omgeving. Daardoor maak je keuzes die van werkelijke betekenis zijn voor je leven.

Jouw vraag is voor mij leidend. Ik begeleid je zonder oordeel, met aandacht en respect voor wie jij bent, wat jij hebt meegemaakt en wat jij wilt bereiken. Het schijnen van licht op je onbewuste patronen en het verbinden van vroeger en nu is de kern van mijn aanpak. Zo krijg je zicht op wat er precies speelt en heb je de keuze om daar iets mee te doen.

Op een heldere, verdiepende en betrokken manier draag ik bij aan het ontknopen van en grip krijgen op zaken die jou belemmeren optimaal te functioneren. Daarvoor breng ik zowel mijn stevige als zachte kant in. Je vindt bij mij veiligheid, warmte en respect, maar ook nuchtere helderheid en een kritische blik.

Opleiding en ervaring

Sinds 2010 ben ik als zelfstandig counselor werkzaam in zorg- en dienstverlenende organisaties en voor particuliere klanten. In het ondernemerschap vind ik de ruimte om vanuit mijn passie en kracht invulling te geven aan mijn werkzaamheden.

Naast mijn HBO opleiding ben ik geschoold tot master coach en master counselor en heb ik verschillende aanvullende opleidingen en trainingen gedaan op het vlak van coaching, counseling en communicatie. Inmiddels ben ik registercounselor ABvC en registertherapeut voor RBCZ (EIA niveau master practitioner). Daarnaast heb ik diverse organisatiegerichte opleidingen en cursussen gevolgd m.b.t. procesbegeleiding, management, beleid en kwaliteit. Zo ben ik al zo’n 30 jaar werkzaam voor mens en organisatie.

Kwaliteit leveren als counselor vind ik erg belangrijk. Door me aan te sluiten bij beroepsorganisaties als hieronder genoemd, laat ik zien dat ik voldoe aan de kwaliteitseisen die zij stellen. Ook zorgt het ervoor dat ik me blijf ontwikkelen als counselor. Daarnaast ben ik aangesloten bij SCAG, de gespecialiseerde geschillencommissie voor complementaire zorg.

ABVC

Registercounsellor ABvC®

ABvC is de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling. De ABvC staat voor het uitdragen van een goede kwaliteit van counseling. Ik ben Registercounsellor ABvC® .

Registertherapeut

De stichting ‘Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg’ (RBCZ) is een organisatie die therapeuten de mogelijkheid biedt zich gekwalificeerd te registreren en die belanghebbenden betrouwbare en actuele informatie geeft over de aangesloten beroepsbeoefenaren. Ik ben BCZ® register-therapeut.

Klachten

De Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG) is een onafhankelijke stichting die voor erkende zorgverleners uit de complementaire zorg een goede afhandeling van klachten borgt. SCAG voldoet aan de eisen van de Wet kwaliteit, klachten, geschillen zorg (Wkkgz).